GUATEMALA – kvapnios tobulo skonio pupelės be kofeino
GUATEMALA – kvapnios tobulo skonio pupelės be kofeino
Ar žinojote, kad net 80 proc. lietuvių kavą geria kasdien? Todėl net neabejojame, kad ir jūsų namuose šio energijos suteikiančio gėrimo aromatas – dažnas svečias. Kavą gerti verta, nes ji gerina nuotaiką, darbingumą, joje gausu antioksidantų, kurie mažina lėtinius uždegimus, ir dar daugiau.
Vis dėlto, kai kuriems žmonėms kofeino tenka atsisakyti dėl vienokių ar kitokių priežasčių. Tačiau visiškai atsisakyti pačio gėrimo nereikia – tam į pagalbą atkeliauja kava be kofeino! Jums, mieli klientai, mes siūlome iš centrinės Amerikos atkeliavusią kvapnias kompaniones – GUATEMALA Decaf kavos pupeleles. Bet visų pirma, pakalbėkime apie kavą ir kofeiną šiek tiek plačiau.
GUATEMALA – kuo ji ypatinga?
Kofeinas – tai natūralus junginys, sudėtinė dalis, aptinkama kavamedžio sėklose, kolamedžio riešutuose, arbatos lapuose, kakavoje ir kitur. Visi žino apie šios medžiagos tonizavimo ypatybes, o beveik visi kavos mylėtojai ją geria vienu tikslu – užkurti organizmo variklį naujai dienai.
Žmonės, negalintys vartoti kofeino, gali drąsiai pasinaudoti mūsų asortimentą puošiančia alternatyva – GUATEMALA Decaf. Šios kavos pupeles be kofeino renkasi mūsų klientai, kurie turi aukštą kraujospūdį, širdies sutrikimus, skundžiasi jautriu miegu. Taip pat klientės, kurios laukiasi.
GUATEMALA Decaf – tai lygiai tokia pati kava, kaip ir įprasta, tik iš jos natūraliu būdu (vandeniu) buvo pašalinta ši sudėtinė dalis. Tiesa, derėtų pabrėžti, kad net ir po visų kofeino šalinimo procesų, labai maža kofeino dalis vis tiek išlieka pupelėse – tačiau tai tik apie 0.1% (apie 3 mg), todėl poveikis nėra juntamas.
Šių laikų kavos be kofeino gamybos metodai yra taip pažengę, jog iš kavos pupelių pašalinus šią medžiagą, visos kitos savybės, įskaitant ir skonį, išlieka.
Kaip iš GUATEMALA pupelių pašalinamas kofeinas?
Iš kavos kofeinas gali būti pašalinamas dviem būdais – cheminiu ir natūraliu. Cheminiu būdu kofeinas šalinamas pasitelkiant anglies dioksidą arba naudojant tirpiklį. Pirmuoju atveju žalios kavos pupelės yra mirkomos vandenyje, tada patalpinamos į talpą su suslėgtu skystu anglies dioksidu. Antruoju – naudojant metileno chloridą ir etilo acetatą.
GUATEMALA kavos pupelėse kofeinas yra pašalintas natūraliu būdu – švariu, vietiniu vandeniu. Kofeino šalinimas vandens pagalba buvo atrastas dar 1980 m. Šveicarijoje. Žalios pupelės laikomos karštame vandenyje, kurį pupelės absorbuoja ir tuomet išsiplečia, o per išsiplėtusias poras patekęs vanduo pašalina dalį kofeino ir naudingųjų medžiagų.
Galiausiai, šių medžiagų prisotintas vanduo perleidžiamas per aktyvintos anglies filtrus – jie sulaiko kofeino molekules, bet naudingąsias medžiagas praleidžia. Toks kofeino šalinimo metodas kainuoja daug resursų ir laiko, dėl šios priežasties šiais laikais dažnai pasirenkami greitesni metodai.
Kvapiosios kavos pupelės GUATEMALA
Kavos pupelių ūkis yra įsikūręs ant Akatenango ugnikalnio šlaito – tai trečias pagal aukštį ugnikalnis centrinėje Amerikoje. Kuomet kava surenkama, ji nuplaunama ir supilama į sifoną, kuriame vyksta kontroliuojamas fermentacijos procesas, trunkantis 16-18 valandų. Vėliau kavos pupelės yra džiovinamos laipsniškai žemėjančioje temperatūroje.
Šiose pupelėse galite pajusti irisų natas, nestiprų džiovintų vaisių vaisiškumą ir grūdų kartumą, kuris praturtina skonį. Skanaus!