Pusiau automatiniai kavos aparatai Parašykite komentarą

Norite pasijusti tikru barista?

Pusiau automatiniai kavos aparatai – toks kavos aparatas puikiai tiks norintiems pasijausti kaip tikriems baristoms. Šiuo atveju, nemažą dalį darbo atliksite Jūs patys. Jūs kontroliuojate, kada paleisti vandenį tekėti per supresuotą kavą, kurios pripildote taip pat rankiniu būdu, reguliuojate vandens tekėjimo trukmę, tuo pačiu ir patį kavos skonį. Tai vienas geriausių kavos ruošimo būdų norint mėgautis visiška kavos skonio kontrole. Svarbu paminėti, kad priešingai nei automatinis kavos aparatas, pusiau automatinis kavos aparatas neturi integruoto kavos malimo mechanizmo, todėl greta paprastai reikalingas kavos malūnas, jei nenaudojate iš anksto sumaltos kavos. Šio aparato naudojimas nėra sudėtingas ir gali Jums priminti apie kavos gaminimą, kokį jau matėte kavinėje ar restorane. Susimalus ar tiesiog paėmus atitinkamą kiekį kavos, ji supilama į kavos kaušelį, kuris įstatomas į specialią angą kavos aparate. Tai padarę, paleidžiate vandens srovę ir kava ima tekėti į Jūsų puodelį. Šiuo atveju, taip pat kaip ir su automatiniais kavos aparatais, yra galimybė gamintis kavą su pienu naudojantis kapučinatoriumi (šiuo atveju patys palaksite pieną garų pagalba) Tiesa, tokiu būdu pasigaminti pieno putą yra galimybė ir su automatiniu kavos aparatu. Viskas priklauso nuo Jūsų pasiryžimo ir gebėjimų. Šiuo metu išimtinai yra pusiau automatinių kavos aparatų su automatiniu kapučinatoriumi, tačiau dažniau pasitaikantis atvejis yra ją susiplakti pačiam. Lygiai kaip ir pasirinkus automatinį kavos aparatą, galima, atsižvelgiant į nuolat kavą geriančių žmonių skaičių, pasirinkti pusiau automatinį kavos aparatą, kuris vienu metu gali paruošti vieną arba du puodelius.

Pusiau automatinis kavos aparatas Rancilio Silvia

Pusiau automatinis kavos aparatas Rancilio Silvia

Taip pat, pusiau automatiniam kavos aparatui reikalinga kasdienė ir nekasdienė priežiūra. Kiekvieną dieną, pagaminus kavos patartina praplauti kavos kaušelį ir nuėmus jį kurį laiką paleisti vandenį tekėti, kol jis taps švarus ir sistema bus prasiplovusi. Jei kavos gaminimui naudojate ir pieną, reikia praplauti kapučinatorių, kuris gražiai išimamas, išskalaujamas po tekančio vandens srove ir vėl įstatomas atgal. Nekasdienei priežiūrai priskiriamas kavos aparato nukalkinimas.