coffeeloft-logo
Nemokama Konsultacija

Lojalių klientų grupės nariams 👉-40% nuolaida kavai

Filtruotos kavos gaminimo būdai

Filtruotos kavos gaminimo būdai

Kavos kapsulės

Jei neketinate naudotis nei automatiniu, nei pusiau automatiniu kavos aparatu, yra ne viena alternatyva, kaip pasigaminti išraiškingo skonio kavos…


Kapsuliniai kavos aparatai – tai itin paprastas kavos gaminimo būdas, kadangi vienkartinėse kavos kapsulėse telpa įvairiausi kavos receptai. Jums nereikės nei plakti pieno, nei malti kavos pupelių, nors, jei turite savo mėgstamą kavą, yra galimybė ja pripildyti tuščias kavos kapsules ir mėgautis tikros kavos skoniu.

Tuščios kavos kapsulės CapsulIN

Tačiau dažniausiai paplitęs kavos gaminimo būdas yra pirkti jau paruoštas kavos kapsules. Šis aparatas turi tiek teigiamų, tiek neigiamų aspektų. Pirmiausia, jis itin lengvai naudojamas ir nereikalauja daug priežiūros, jums nereikės tvarkyti kavos tirščių, tiesiog išmesite panaudotas kapsules, tačiau, nuolat naudojant kavos kapsules, vienas puodelis kavos gaunasi sąlyginai brangesnis, nei naudojant kavos pupeles ar paprastą maltą kavą. Tačiau tai vėlgi yra Jūsų nusiteikimo, skonio ir pastangų reikalas.

 

Kartais kapsulinis kavos aparatas turi nupieštus nedidelius brūkšninius indikatorius, kurie informuoja apie tai, ar aparatas pasirengęs gaminti kavą. Tuomet, atidarius stalčiuką, įdedamos mėgstamos kavos kapsulės ir aparatas įjungiamas. Viduje atsidūrusi kavos kapsulė praduriama ir per ją, tokiu pat principu kaip ir su kitais aparatais, ima tekėti vanduo. Yra ir kapsulinių kavos aparatų, kurie turi atskirai prijungiamą pieno sistemą, tiesiog prijungiant pieno pripildytą indą. Jam taip pat naudojamos paties pripildytos kavos kapsulės, o pienas automatiškai suplakamas atskirai. Pastaruoju atveju turite galimybę patys rinktis savo mėgstamą kavą, ją malti arba įsigyti jau sumaltą, ja pripildyti kapsules ir nuolat mėgautis tik savo mėgstamu skoniu. Toks kavos aparatas puikiai tiks tiems, kurie nori skirti minimaliausią kiekį laiko kavos ruošimui ir priežiūrai.

 

Filtriniai kavos aparatai kavą gamina, kaip ir užšifruota pavadinime, filtrų pagalba. Į kavos aparatą dedamas popierinis arba daugkartinis filtras, į filtrą dedama malta kava ir į vidų pilamas karštas vanduo.

French press kavinukas

French press kavinukas – vienas iš kavos gaminimo prietaisų, sukurtas ir užpatentuotas italų dizainerio Atillio Calimani 1929 metais. Naudojant French press, išgaunamas ryškesnis kavos skonis, nes visa kava panardinama vandenyje ir kavoje esantys eteriniai aliejai nėra išfiltruojami. Dėl prieinamos kainos ir ryškaus kavos skonio, šie kavinukai tapo mėgstami visame pasaulyje.

Jų naudojimas išties nesudėtingas:

  1. Pirmiausia užkaičiamas vanduo. Jei naudojate kavos pupeles, prieš tai jos sumalamos.
  2. Jei naudojate jau sumaltas kavos pupeles, tuomet įdedate reikiamą kiekį į kavinuko vidų.
  3. Maždaug pusę kavinuko pripildome karštu vandeniu.
  4. Palaukę keletą minučių, supilame likusį vandenį ir iš lėto nuleidžiame žemyn kavinuko sietelį.

Galima ragauti ir mėgautis sodriu kavos skoniu.

Melitta french coffee kavinukas

Hario filtrinis kavinukas

Hario filtrinis kavinukas, sukurtas ir pagamintas Japonijoje, vis labiau mėgstamas kavos mylėtojų pasaulyje dėl savo išmanaus dizaino, patogumo, švaraus gaminimo būdo ir turtingo išgaunamos kavos skonio. O tam, kad pasigaminti kavos šiuo kavinuku, jums bus reikalingas Hario virdulys, keraminis filtras su ąsotėliu, bei popierinis filtras.

 

  1. Pirmiausia, virdulyje užverdamas vanduo.
  2. Popierinis Hario filtras įstatomas į keraminį filtrą, o šis uždedamas ant ąsotėlio, į kurį bėgs kava.
  3. Užvirus vandeniui, pradžioje patariama nupilti vandeniu popierinį filtrą, kad kavos gėrime nebūtų juntamas bet koks pašalinis popieriaus skonis.
  4. Į filtrą dedama maltos kavos pupelės.
  5. Lengvai pajudinkite filtrą, kad kava gražiai sukristų.
  6. Lėtai pilkite vandenį per kavą, sudrėkindami visas maltas kavos pupeles. Tai darykite maždaug minutę laiko.
  7. Baigus lieti vandenį, leiskite jam visiškai ištekėti per filtrą.

Keraminis filtras Hario + ąsotėlis + šaukštelis

Chemex kavinukas

Chemex kavinukas – tikras dizaino stebuklas. Smėlio laikrodžio forma, su medžio detalėmis ir odos dirželiu sujungia tikrą dizaino ir kavos gaminimo malonumą.   Chemex kavinuko naudojimo principas toks pat kaip ir Hario, tik Hario kavinukukava gaminama naudojant keraminį filtrą, o Chemex kavinukas pagamintas iš stiklo ir yra labiau tinkamas rūšinei kavai.

Kavinukas Chemex

Aeropress kavinukas

Aeropress kavinukas taip pat mėgstamas dėl itin sodraus pagaminamos kavos skonio. Gaminant kavą Aeropress kavinuku, maltos kavos pupelės visiškai panardinamos vandenyje, todėl visiškai atskleidžiamas kavos skonis. Šis kavinukas pasižymi itin lengvu naudojimu.

 

  1. Pirmiausia, norint pasinaudoti šiuo kavinuku, jums reikės užkaisti virdulį vandens.
  2. Į Aeropress talpą įdėkite specialų filtrą ir įstatykite į jums patogų puodelį ar ąsotėlį ir perpilkite karštu vandeniu (taip derėtų elgtis su visais filtrais, kad juos įtvirtinti talpoje ir pašalinti nereikalingus skonius).
  3. Į vidų įdėkite maltą kavą ir pilkite karštą vandenį iki pat viršaus.
  4. Šiek tiek pamaišykite šaukštu ar specialia, kartu su kavinuku gaunama lazdele.
  5. Tai padarius, įstatykite viršutinę kavinuko dalį į vidų ir lėtai stumkite kol pasieksite dugną.
  6. Paragaukite kavos ir, jei tik reikia įsipilkite dar vandens.

Aeropress kavinukas

Moka kavinukas

Moka kavinukai, dar vadinami macchinetta del caffe, kas tiesiogine prasme reiškia “mažas kavos aparatas”. Pirmą kartą jis buvo užpatentuotas 1933m. Italijoje. Tai padarė jo išradėjas Luigi De Ponti ir skyrė inžinieriui Alfonso Bialetti, kuris šį kavinuką ištobulino.

  1. Tai labai plačiai naudojamas kavinukas, o norint pasigaminti kavos, reikia sekti šiuos žingsnius:
  2. Į kaitinimo indą įpilti vandens tiek, kad jis nesiektų vožtuvėlio.
  3. Tuomet įstatomas piltuvėlis ir įdėdamas norimas kiekis maltos kavos.
  4. Viršutinė dalis užsukama ant pagrindo (venkite sukti įsikibę rankenėlę).
  5. Nustatoma ugnis (nuo mažo iki vidutinio stiprumo) taip, kad, liepsna nebūtų platesnė nei virdulio dugnas.
  6. Laukiama kol pakils vanduo ir persisunks per filtrą. Išgirdus gurguliavimo garsą, galima nukelti nuo ugnies.

Galima išmaišyti ir mėgautis kava.

Bialetti Moka kavinukas Brikka 2tz