Noriu kitokios kavos – šveicariškas kavos gėrimas

Voratinkliais apraizgytą rugsėjį pakeitė spalis. Tačiau mūsų noras paskanauti kavų, ruoštų pagal įvairesnius receptus, tikrai nepakito!

Šįkart aromatingų atradimų žvalgomės Šveicarijoje. Šios keturias valstybines kalbas turinčios šalies gyventojai vieną bendrų dalykų turi meilę kavai – jos geria daug, tačiau su pavyzdiniu pasimėgavimu! Dažnai kavos gėrimo ritualą papildo gipfeli (šveicariškai vokiškas kruasanas). O štai pasimėgauti kavos puodeliu galima visame pasaulyje žinomose ir pripažintose kavinėse “Bovelli” ir “Mame” Ciuriche, “Adrianos” Berne ar “Boreal” Ženevoje.

Vienas nuostabiai gardžių ir stebėtinai paprastų šveicariškų kavos receptų yra su… vaniliniu sirupu. Taip, taip, tęsdami vanilės skonio epopėją ir nepamiršdami šveicarų polinkio saldėsiams, siūlome išmėginti kiek adaptuotą kavos su vaniliniu sirupu receptą.

Ingridientai (2 puodeliams):
*200 ml vidutinio stiprumo kavos
*30 g vanilinio sirupo
*Cinamono (papuošimui)
*Stiklinaičių (pateikimui)

Su kavos aparatu JURA iš Coffee Cruise Peru kavos pupelių paruoškite 200 ml juodos, vidutinio stiprumo kavos. Ją supilstykite į stiklinaites. Padalykite 30 g vanilinio sirupo pusiau ir lėtais judesiais šaukšteliu įmaišykite sirupą į kavą. Neskubėkite, leiskite sirupui tirpti ir maišytis su kavos skoniais palengva. Užbarstykite ant viršaus cinamono. Skanaus!


“Coffee Loft” parduotuvėje galite rasti ir įsigyti kavos, atkeliavusios iš skirtingų pasaulio kraštų – Pietų Amerikos, Afrikos, Indijos vandenyno pakrantės ir kitų. Čia galima ne tik įsigyti skirtingų rūšių kavos bei pupelių, atvežtų iš skirtingų valstybių, bet ir paskanauti profesionaliai paruoštų gėrimų bei taip savo kasdieniam kavos gėrimo ritualui suteikti naujų skonių ir atributų.

Call Now Button