coffeeloft-logo
Nemokama Konsultacija

Lojalių klientų grupės nariams 👉-40% nuolaida kavai

TOP 5 priežastys, kodėl tavo ofise neskani kava

TOP 5 priežastys, kodėl tavo ofise neskani kava

Iš savo klientų dažnai girdime liūdnus komentarus, jog jų darbo vietoje kava – itin neskani. Ir nors tai gali skambėti kaip smulkmena, tačiau didelė dalis ofisuose dirbančių žmonių dieną pradeda būtent su puodeliu kavos. Šis padeda lengviau ir greičiau pradėti dieną, susikaupti ir atlikti turimus darbus. Taigi atsižvelgiant į šį faktą kavos kokybė gali stipriai paveikti žmogaus darbo dieną, t.y. Sukelti blogas emocijas ir paveikti nuotaiką, motyvaciją dirbti. Tuo labiau – jeigu kava neskani, gali būti, jog jos žmonės tiesiog negers, kas taip pat stipriai atsilieps energijos kiekiui bei darbo kokybei. 

 

Taigi, kokios priežastys gali lemti blogą kavos skonį jūsų ofise? Kaip reikėtų jas ištaisyti? 

1. Naudojamos prastos kokybės kavos pupelės 

Akivaizdu, jog skani kava, turi būti gaminama iš kokybiškų kavos pupelių. Renkantis pupeles svarbu atsižvelgti į keletą kertinių aspektų, kurie nurodys ar gaminama kava bus gardaus skonio.

 

Kokybė: Rekomenduojame rinktis aukščiausios rūšies Arabica kavos pupeles. Šios pasižymi sodriu skoniu ir tinka skirtingo tipo kavos gėrimams gaminti. 

 

 

Kavos šviežumas: Šviežiai skrudinta kava pasižymi itin stipriu aromatu ir sodriu skoniu. Ją rekomenduojama išnaudoti per 2 savaites. Dėl to visada skatiname vengti prekybos centruose prekiaujamos kavos, kadangi ši – sandeliuose stovi iki metų laiko, o per šį periodą kava praranda dalį skonio ir aromato.

 

Laikymo sąlygos: Kava turėtų būti laikoma sausoje, vėsioje, nuo saulės spindulių apsaugotoje vietoje. Praplėšus kavos maišelį, rekomenduojame esamą likutį palikti toje pačioje talpoje, jeigu mašelis yra hermetiškai apsaugotas. Vengti permatomų, plastmasinių indų. 

pm
21_e5a9074

2. Netinkama kavos aparato būklė ir priežiūra

Jeigu jūsų ofise naudojamas kavos aparatas yra senas ir blogai prižiūrimas, tikėtina, jog net ir naudojant aukštos kokybės kavos pupeles, kava nebus skani. Ilgainiui kavos aparate atsiranda kalkių, apnašų, kurių reguliariai nevalant, gali pakisti kavos gaminimo kokybė, o tuo pačiu ir skonis. Dėl šios priežasties itin svarbu nuolat prižiūrėti kavos aparatą ir atlikti šiuos priežiūros darbus: 

 

  • Kavos tirščių ir skysčių surinkimo padėklo ištuštinimas;
  • Automatinio kapučinatoriaus bei garų vamzdelio valymas;
  • Pieno sistemos praplovimas;
  • Aparato nukalkinimas;
  • Vandens filtro keitimas.

Jeigu įdomu daugiau sužinoti apie kavos aparatų priežiūros būdus ir svarbą, tam esame išleidę kavos aparatų priežiūros gidą:

3.  Netinkamai parinkti kavos aparato nustatymai

Skirtingiems kavos gėrimams dažnai taikomi skirtingi gaminimo būdai, ne išimtis ir gaminant kavos aparatu – neteisingai nustatytas aparatas gali perkaitinti vandenį, pieną ar pačias kavos pupeles, dėl ko gali ženkliai sublogti kavos skonis. Keletas aspektų, į kuriuos vertėtų atsižvelgti:

 

Vartojamų kavos gėrimų tipas: Jeigu kavos aparate yra kelios kavos pupelių talpos  – svarbu pasirinkti tinkamą pupelių tipą norimai kavai gaminti. Pavyzdžiui, espresso kavai, geriausia naudoti Arabica ir Robusta kavos pupelių mišinį.  Juodai – Arabika pupeles, o kavai su pienu – švelnių natų Arabika pupelės, kaip Coffee Cruise PERU ar SWEET BRAZIL. 

 

Vandens ir pieno temperatūra: Pasirinkus per mažą vandens virimo temperatūra, kava gali būti nepakankamai užplikoma. O pasirinkus per aukštą temperatūra pienui – šis gali perkaisti ar net sugižti. Šį geriausia kaitint iki 60 laipsnių. 

Z10_Diamond_White_EA_15410_image7
claris_pro_smart_maxi_image4

4. Prasta vandens kokybė

Tikriausiai mažai kas pagalvoja, jog vandens kokybė gali stipriai paveikti gaminamos kavos skonį. Tačiau prastos kokybės vanduo gali suteikti kavai neįprastą, nemalonų poskonį bei greičiau sukelti apnašas bei kalkes pačiame kavos aparate.  

 

Kokybiško vandens svarba: Kokybiško vandens naudojimas padės išlaikyti gerą kavos aparato būklę – išvengti kalkių nuosėdų, apnašų, todėl aparatą reikės valyti rečiau, o taip pat išlaikysite gardų gaminamos kavos skonį. 

 

Geriausias vanduo kavai: Kavos gaminimui labiausiai tinka minkštas vanduo, pripildytas mineralais – jį galite rasti bet kuriame prekybos centre. 

 

Vanduo iš čiaupo: Jeigu kavai gaminti visgi naudojate čiaupo vandenį – svarbu pasirūpinti jog namuose būtų įrengti vandens filtrai, kurie išvalytų jūsų vandenį nuo nereikalingų chemikalų ar nuosėdų. 

 

5. Kitos sąlygos

Kavos skonį gali paveikti ir kitokios, kiek neįprastos ir mažai kam žinomos sąlygos.  

 

Puodelio temperatūra: Gaminant kavą į šaltą puodelį, šis sugeria kavos skleidžiamą temperatūrą ir kavą iškart atvėsina. Taip kava gali būti ne iki galo užplikoma, kas taip pat paveikia galutinį kavos skonį.  

 

Pienas: Jeigu geriate kava su pienu – svarbu pasirūpinti, kad šis būtų atšaldytas ir turėtų bent 3g baltymų. Tokiu būdu aparatas neperkaitins pieno ir išplaks standžią ir purią pieno putą.

20191217-_DSC7851