coffeeloft-logo
Nemokama Konsultacija

TOP 5 Klaidos ruošiant kavą

TOP 5 Klaidos ruošiant kavą

Sužinok TOP 5 priežastis

lemiančias prastą kavos skonį

Nekokybiškos kavos pupelės

Kava yra vienas iš populiariausių pasaulio gėrimų, tačiau ar Jūsų geriama kava yra tikrai kokybišką?

Renkantis kavos pupeles atkreipkite dėmesį į tai, kad kava turėtų būti šviežaus skrudinimo, 100% Arabika. Taip pat labai svarbu kavą laikyti hermetiškai sandariai, vengiant tiesioginių saulės spindulių. Rekomenduojame sunaudoti per dvi savaites, kad išlaikytumėte geriausią kavos aromatą ir sodrų skonį.

Dabar suteikiame galimybę NEMOKAMAI išbandyti aukštos kokybės šviežiai Lietuvoje skrudintą Coffee Cruise kavą savo darbo vietoje.

Užsiregistruokite ir mes atvyksime su kavos ragavimo dėžute pas Jus.

Kavos aparato būklė

Labai didelę įtaką kavos kokybei daro kavos aparato būklė ir jo nustatymai. Svarbu periodiškai prižiūrėti kavos aparatą – valyti susikaupusius kavos tirščius, atlikti pieno sistemos valymą, aparato nukalkinimą. 

 

Taip pat atkreipkite dėmesį į kavos pupelių malimo reguliavimą ir kavos malimo būklę, kad būtų užtikrintas skanus kavos gaminimas. Saugokite kavos aparatą sausoje ir švarioje vietoje, kad išvengtumėte drėgmės ar dulkių patekimo.

 

Jei aparatas neveikia tinkamai arba yra sutrikimų, tai geriau kreiptis į profesionalią techninę priežiūrą. Tokia reguliari priežiūra padės išlaikyti kavos aparato būklę gerą ir užtikrinti puikų kavos gėrimo malonumą ilgą laiką.

Vandens kokybė

Vandens kokybė tiesiogiai daro įtaka ruošiamai kavai ir kavos aparatui. Kietas ir kalkėtas vanduo gali suteikti kavai neįprastą, nemalonų poskonį, greičiau atsiranda kalkės ir apnašos, kurios neigiamai veikia kavos aparato veikimą.

 

Norint pagaminti skanią kavą reikia rinktis filtruotą vandenį. Vanduo turėtų būti minkštas. Kavos ruošimui puikiai tinka negazuotas vanduo perkamas parduotuvėje, jis nėra praradęs savo savybių, be cheminių priemaišų, neturintis kalkių ir yra skanus.

 

Jei naudojate vandenį iš krano, tuomet būtų puiku jei prieš tai jį užšaldytumėte arba bent užvirintumėte ne elektriniame virdulyje. Kava turi būti ruošiama su 95°C temperatūros vandeniu, bet ne verdančiu, nes kitaip pupelės sudegs.

Nepakankamas laikas skirtas kavai

Kavos mėgavimasis yra daugiau nei tik gėrimo procesas. Tai apima aromatinę kelionę per kavos pupelių kvapus, skonio įvairovę, atsipalaidavimą ir pertrauką nuo kasdienių reikalų, draugijos akimirkas ir susijusių kultūrų ir tradicijų vertinimą. Kava tampa gyvenimo meninės išraiškos forma, praturtinančia kasdienį gyvenimą skoniu, kvapu ir bendruomene.

 

Tai yra neįkainojama kasdienio gyvenimo akimirkos dalis, pabėgimas nuo rutinos, kuris suteikia džiaugsmo.

 

Kiti veiksniai

Tikriausiai mažai kas pagalvoja, jog šaltas kavos puodelis gali daryti neigiamą įtaką kavos skoniui. Ruošiant kavą į šaltą puodelį kava žymiai greičiau atvėsta bei pilnai neatkleidžiamas kavos skonis. Todėl rekomenduojame naudoti puodelių šildytuvus arba puodelį pašildyti tekančiu šiltu vandeniu.

 

Kavos su pienu mėgėjams taip pat yra vienas iš svarbių veiksnių yra pasirinkti tinkamą pieną kavai. Pienas turėtų būti atšaldytas, nerekomenduojama naudoti riebaus ir augalinio pieno. Idealiai pieno putos kokybei tinkamiausias pieno baltymų kiekis 3 g.