Noriu kitokios kavos – kavos gėrimas virusams atbaidyti

Įkyrūs virusai siaučia aplink mus, todėl dabar yra geriausias metas ne tik juos nugalėti, bet kartu ir išmėginti naują kavos gėrimą, atkeliavusį tiesiai iš Ispanijos!

Ispanai kavą myli visuose regiuonuose – nuo Malagos ar Sevilijos, iki Katalonijos sostinės Barselonos ar šiaurėje plytinčio Bilbao. Priklausomai nuo regiono, skiriasi ir kiek vidutinis ispanas kasdien išragauja kavos puodelių – skaičiai statistika vyrauja nuo 2-3 iki net 8-9 kavos puodelių per dieną!
Ispanai nesibodi ir visiems puikiai žinomus kavos gėrimus pervadyti savaip – nuvykę į Pirėnų pusiasalio valstybę vietoje Espresso rasite Café Solo, skirtingos kavos su pienu ten vadinamos Café Cortado, Café con Leche ar Café Bombón.

Keliaudami po šią valstybę norimą kavą turėsite užsisakyti vietiniu pavadinimu, o tai galėsite padaryti geriausiomis vadinamose kavinėse – “Toma Café”, “Hola Coffee & Misión Café”, “Cafelito” (Madride), “Nømad Coffee Lab & Shop”, “Koffee Barcelona”, “Morrow Coffee” (Barselonoje), “Virgin Coffee” (Sevilijoje), “Café Central”, “Tejeringo’s Coffee” (Malagoje).

Ispanai ne tik mėgsta savaip pervadinti kavos gėrimus, jie mėgsta ir kurti naujus kavos gėrimų receptus. Tad šiandien dalijamės šiek tiek pikantišku, bet sodraus skonio kavos gėrimu su… čili pipirais ir šokoladu.

Ingridientai (1 stiklinaitei):

*100 ml vid. stiprumo juodos kavos

*⅓ a.š. čili pipirų miltelių

*1 desertinis š. šokolado drožlių 

*Stiklinaitės (pateikimui)

Kavos aparatu Nivona NICR 820 iš Coffee Cruise Black Edition Levante kavos pupelių paruoškite 100 ml vidutinio stiprumo kavos. Ją supilkite į stiklinaitę. Joje lėtai išmaištykite čili pipirų miltelius, suberkite ir leiskite lėtai ištirpti šokolado drožlėms. Skanaus!

“Coffee Loft” parduotuvėje galite rasti ir įsigyti kavos, atkeliavusios iš skirtingų pasaulio kraštų – Pietų Amerikos, Afrikos, Indijos vandenyno pakrantės ir kitų. Čia galima ne tik įsigyti skirtingų rūšių kavos bei pupelių, atvežtų iš skirtingų valstybių, bet ir paskanauti profesionaliai paruoštų gėrimų bei taip savo kasdieniam kavos gėrimo ritualui suteikti naujų skonių ir atributų.